Reklama

Reklama

Pizza z boczkiem i kiełbasą

Wyjątkowo sycąca!

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 3 dag świeżych drożdży
  • 100 ml ciepłego mleka
  • łyżeczka cukru
  • 200 ml letniej wody
  • łyżka oliwy
  • ketchup
  • 25 dag startego sera żółtego
  • boczek w plastrach
  • kiełbasa
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
1 Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z solą i drożdżami rozpuszczonymi w mleku z cukrem. Dodaj wodę i oliwę, zagnieć ciasto, wyrabiaj je kilka chwil. Odłóż do miski, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Formę wysmaruj tłuszczem i wyłóż ciastem, zagniatając brzegi. Poczekaj, aż urośnie.

Reklama

2 Posmaruj pizzę ketchupem, wyłóż boczek, drobno posiekaną cebulę, kiełbasę w plasterkach, posyp serem. Wszystko oprósz pieprzem, wstaw do pieca rozgrzanego do temperatury 180° C i piecz około 30-45 minut.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy