Reklama

Reklama

Pizza z serem, pomidorami i pesto

Domowa pizza - najlepsza!

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka pomidorów
  • kilka opakowań sera mozzarella
  • łyżka bazylii
  • sól
  • pieprz

Składniki - pesto

  • 2 garście liści bazylii
  • ząbek czosnku
  • łyżka orzeszków pinii lub orzeszków ziemnych
  • 10 dag parmezanu
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Ciasto wyjmij z opakowania, lekko rozwałkuj, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. 

2. Pomidory umyj, zrób na każdym krzyżyk nożem, zalej na 15 sekund wrzątkiem. Oblej zimną wodą, zdejmij skórkę. Pokrój w plastry. Ser odlej z zalewy, pokrój w grube plastry. Układaj na przemian na cieście ser i pomidory. Przypraw. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 

3. Liście bazylii z czosnkiem, orzeszkami i parmezanem zmiksuj w blenderze, wymieszaj z oliwą, przypraw do smaku. Gotową pizzę polej przygotowanym pesto, posyp pieprzem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje