Pizza z serem, pomidorami i pesto
Domowa pizza - najlepsza!

Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- kilka pomidorów
- kilka opakowań sera mozzarella
- łyżka bazylii
- sól
- pieprz
- pesto
- 2 garście liści bazylii
- ząbek czosnku
- łyżka orzeszków pinii lub orzeszków ziemnych
- 10 dag parmezanu
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Ciasto wyjmij z opakowania, lekko rozwałkuj, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formując wysoki brzeg. 2. Pomidory umyj, zrób na każdym krzyżyk nożem, zalej na 15 sekund wrzątkiem. Oblej zimną wodą, zdejmij skórkę. Pokrój w plastry. Ser odlej z zalewy, pokrój w grube plastry. Układaj na przemian na cieście ser i pomidory. Przypraw. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 3. Liście bazylii z czosnkiem, orzeszkami i parmezanem zmiksuj w blenderze, wymieszaj z oliwą, przypraw do smaku. Gotową pizzę polej przygotowanym pesto, posyp pieprzem.