Pizza ziemniaczana

Pizzę możemy zrobić na tysiąc sposobów. Ciekawe, jak wam posmakuje ta z ziemniakami! Możesz ozdobić ją również czarnymi oliwkami.

W smaku jest wyjątkowa
W smaku jest wyjątkowa 123RF/PICSEL
Często ignorowany problem ma poważne konsekwencje

Obrane ziemniaki zalewamy wrzącą osoloną wodą, gotujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy łyżkę masła, jajka, gałkę muszkatołową i dokładnie rozcieramy. Wykładamy równą warstwą do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką tortownicy. Wierzch przykrywamy pieczarkami obsmażonymi na maśle i przysypujemy połową startego sera. Układamy plastry pomidorów, posypujemy solą, pieprzem orz pozostałym serem. Kładziemy wiórki masła i wstawiamy na ok. 20 minut do rozgrzanego piekarnika.

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
MWMedia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas