Pizzowe serce
Chętnie zjedzą je amatorzy tego dania

Składniki
- 350 g mąki
- 15 g drożdży
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki cukru
- łyżeczka soli.
- wierzch
- 2 pomidory
- 4 łyżki pasty pomidorowej
- 150 g mozzarelli
- łyżka oregano
- oliwki
- pieczarki
- papryka
- ew. kiełbasa
- bazylia
- ew. chili
4 porcji (2 pizze)
Sposób przygotowania
1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj drożdże rozrobione z cukrem w łyżce ciepłej wody. Ciasto wyrabiaj, dodając stopniowo szklankę wody, sól, oliwę. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Następnie ponownie zagnieć, rozwałkuj na 0,5 cm. Uformuj 2 pizze w kształcie serca, ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Na wierzchu rozsmaruj pastę pomidorową i połóż pokrojony ser mozzarella, kiełbasę, pieczarki i warzywa (na wierzchu pomidory). Posyp oregano. Piecz w 220 st. C 30 min. Udekoruj i podaj