Pizzowe ślimaczki

Czy może być coś lepszego niż przekąska, która łączy w sobie wspaniały smak i składniki dodające zdrowia? Nie! Sięgnij po serowe specjały, aby przygotować pyszną niespodziankę dla dzieci w dniu ich święta!

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pomidory pelati wraz z zalewą wlewamy na patelnię i na wolnym ogniu dusimy do momentu aż powstanie gęsty, kremowy sos.

Miksujemy na gładko,  dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, oregano i bazylię - mieszamy.

Sosem smarujemy ciasto francuskie, układamy plastry sera salami i wędlinę.

Posypujemy kukurydzą , a następnie delikatnie, ale dokładnie zwijamy w roladę.

Kroimy plastry o szerokości ok. 1,5 cm, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy startym serem Gouda i zapiekamy ok. 20 minut/200 st. C.

Podajemy na ciepło!

Bułeczki cynamonowe - szwedzkie kanelbulle - cinnamon rollsInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas