Placek z dżemem wiśniowym i kruszonką

Placek z dżemem wiśniowym
Placek z dżemem wiśniowym123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1 szkl. mleka
  • 5 dag świeżych drożdży
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki (10 dag) masła
  • 2 słoiki dżemu wiśniowego (z całymi owocami)
  • 15 dag płatków migdałowych w masło i mąka do blachy

- kruszonka:

  • 1/3 szkl. cukru
  • 1/3 kostki masła
  • po 1/2 szkl. mielonych migdałów i mąki pszennej
16 porcji

Sposób przygotowania:

Dobra rada cukiernika

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?