Placek z kruszonką

Pod kruszonkę możesz wybrać takie owoce, jakie lubisz. Gdy brakuje świeżysz, wybierz mrożone.

Smakuje wyśmienicie!
Smakuje wyśmienicie! 123RF/PICSEL

1. Składniki kruszonki przesiekać  nożem (masło musi być zimne),  rozetrzeć w palcach, by powstały grudki. Jeśli jest za wilgotna, dosypać mąki.

2. Miękkie masło utrzeć z cukrem  na puch. Wciąż ucierając, wbijać po jednym jajku i dodawać porcjami mąkę przesianą z budyniem i proszkiem. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką, obsypać owocami i kruszonką, piec ok. 45 min (do suchego patyczka) w temp. 175°C. 

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas