Placek z migdałami

Ten placek smakuje wspaniale! Wykorzystaj nasz przepis i zachwyć gości.

Smakuje pysznie
Smakuje pysznie 123RF/PICSEL

Gruszki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki.  Z podanych składników ciasta (poza kaszą manną) szybko zagnieść kruche ciasto, uformować kulkę, wstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować.

Ciasto rozłożyć na dnie i bokach tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką. Ponakłuwać widelcem, rozłożyć gruszki, przesypując je kaszą.  Zagnieść kruszonkę z podanych składników, rozsypać z wierzchu ciasta.

Wstawić je do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 55-65 min. Po wystudzeniu ciasto obsypać cukrem pudrem wymieszanym z 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego cynamonu.  

Zmysłowe smaki: Sernik z mascarpone na migdałowym spodzieInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas