Placek z owocami

W sam raz na niedzielny deser!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1 Drożdże rozetrzyj z lekko podgrzaną maślanką, cukrem i mąką,odstaw na 20 min. w ciepłe miejsce.Połącz przesianą mąkę, cukier puder,jajka, wyrośnięty zaczyn i maślankę- wymieszaj. Dodaj olej i wyrabiaj,po czym odstaw ciasto w przykrytej misce w ciepłe miejsce na 40 minut.

2. Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypaną mąką stolnicę, szybko zagnieć i przełóż do natłuszczonej lub wyłożonej papierem okrągłej formy. Na ciasto połóż owoce, rozrzuć dmuchany ryż. Piecz 50-60 min.w temperaturze 185°C, gotowe posyp cukrem pudrem.

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas