Placki pieczarkowo-serowe

Dziś na obiad wyjątkowe placki. Pieczarkowo-serowe smakują doskonale!

Wyjątkowo pyszne!
Wyjątkowo pyszne! 123RF/PICSEL

Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać.

Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać olej. Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na liściach sałaty z kilkoma grubo pokrojonymi plastrami odłożonego pomidora. 

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas