Reklama

Placki pieczarkowo-serowe

Dziś na obiad wyjątkowe placki. Pieczarkowo-serowe smakują doskonale!

Składniki

  • 15 dag dużych pieczarek,
  • 15 dag twardego żółtego sera,
  • 15 dag wędliny drobiowej,
  • 1 cebula,
  • 2 pomidory,
  • 2 jajka,
  • 7 łyżek mąki pszennej,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia,
  • listki sałaty do dekoracji.

Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do deko-racji). Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać.

Na koniec doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać olej. Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na liściach sałaty z kilkoma grubo pokrojonymi plastrami odłożonego pomidora. 

Reklama

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: placki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy