Reklama

Reklama

Placki ryżowe z witaminowym twarożkiem

Niskie koszty doskonały smak.

Składniki:

Reklama

  • 150 g ryżu
  • Sól
  • 250 g twarożku
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • Biały pieprz
  • Pół pęczka rzodkiewki
  • Pół pęczka zielonej cebulki
  • 1 marchewka
  • Pęczek natki pietruszki
  • 75 g sera gouda
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Twarożek wymieszać z jogurtem, dodać pokrojoną rzodkiewkę i zieloną cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.

  Ugotowany ryż umieścić w misce, dodać startą marchewkę, startą goudę, posiekana natkę i jajka, a następnie wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć placki na gorącym oleju. Podawać z twaroźkiem

Dowiedz się więcej na temat: placki | ryż | Placki ryżowe z witaminowym twarożkiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje