Placki ryżowe z witaminowym twarożkiem
Niskie koszty doskonały smak.
Składniki:
- 150 g ryżu
- Sól
- 250 g twarożku
- 250 g jogurtu naturalnego
- Biały pieprz
- Pół pęczka rzodkiewki
- Pół pęczka zielonej cebulki
- 1 marchewka
- Pęczek natki pietruszki
- 75 g sera gouda
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju
Przygotowanie:
Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Twarożek wymieszać z jogurtem, dodać pokrojoną rzodkiewkę i zieloną cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowany ryż umieścić w misce, dodać startą marchewkę, startą goudę, posiekana natkę i jajka, a następnie wymieszać. Z przygotowanego ciasta smażyć placki na gorącym oleju. Podawać z twaroźkiem