Placki z cukinii

Nieco zdrowsze niż ziemniaczane, a naprawdę smaczne!

Placki z cukinii
Placki z cukinii123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach (jeśli skóra jest twarda, obierz i wydrąż miąższ). Posyp łyżką soli i odstaw na 30 minut. Odciśnij sok, który się wytworzył. 

2. Dodaj jajka, posiekany szczypior, przeciśnięty ząbek czosnku, śmietanę, przyprawy i mąkę. Na koniec dodaj pokrojoną na małe kawałki fetę. Wymieszaj. Na rozgrzanym oleju smaż porcje ciasta na złoty kolor z obu stron. Ogórek zetrzyj na tarce, posól i odstaw. Odciśnij i wymieszaj z jogurtem, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Podawaj z plackami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas