Reklama

Reklama

Placki z grzybami

Smakują wspaniale, zwłaszcza z sosem z borowików. Możesz też wykorzystać zwykłe pieczarki.

Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • 50 dag pieczarek lub grzybów
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 5 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki śmietany
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki


Grzyby umyć, pokroić w paski. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, podlać bulionem, dusić 30 min, doprawić solą, pieprzem i śmietaną. 2 Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z płatkami, startym serem, jajami, doprawić. Usmażyć. Podawać z sosem grzybowym, udekorować natką. 

Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje