Placki z kolorowym farszem

Naleśnik z warzywami
Naleśnik z warzywami123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • szkl. mąki (może być np. gryczana)
  • 2 jajka
  • szkl. wody z mlekiem (1:1)
  • 15 ml oleju + ew. do smażenia
  • szczypta soli.
  • Farsz:
  • 200-300 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 opakowania listków rukoli
  • bazylia (ilość wg uznania)
  • ok. 20 pieczarek (w sezonie mogą być też np. kurki)
  • sól, pieprz; do posypania: twardy ser dojrzewający w płatkach (może być parmezan, bursztyn itp.).
6-8 sztuk

Sposób przygotowania

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?