Placki z kolorowym farszem

Znakomita propozycja na lekką kolację lub delikatny podwieczorek

Naleśnik z warzywami
Naleśnik z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta dokładnie wymieszaj łyżką lub zmiksuj (ciasto powinno mieć konsystencję płynnej śmietany). 

2. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni usmaż cienkie naleśniki z obu stron. Na drugiej patelni  rozgrzej łyżeczkę oleju i przesmaż pieczarki  lub inne grzyby. Oprósz solą i pieprzem. 

3. Naleśniki rozłóż na talerzach. Ułóż na nich  po porcji pieczarek oraz pomidorków. 

4. Rozłóż także listki rukoli i bazylii, posyp serem.

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas