Placki z kruszonką

Ciasto z kruszonką
Ciasto z kruszonką123RF/PICSEL

Serowiec z borówkami oraz makiem

Składniki

- spód

  • 15 dag chudego twarogu
  • po 6 łyżek mleka i oleju
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 jajko
  • 2 i 2/3 szkl. mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z 1/2 cytryny

- przełożenie

  • 40 dag borówek albo 1 słoik (ok. 370 g) dżemu jagodowego
  • 1 szkl. gotowej masy makowej (bez bakalii)

- beza

  • 3 białka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny

- kruszonka

  • 2/3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 6 łyżek posiekanych migdałów
16 porcji

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Ciasto z bezą
Ciasto z bezą123RF/PICSEL

Pleśniak z migdałową bezą

Składniki

  • 1 kostka masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 5 żółtek
  • 3 szkl. mąki
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 2 szkl. konfitury wiśniowej

- beza

  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 budyń migdałowy

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaINTERIA.TVInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?