Placki ziemniaczane z ziołami prowansalskimi i sosem serowo – cebulowym

Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczanemateriały prasowe

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

- sos

  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • ¼ szklanki wody
  • 300 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki
  • pieprz czarny do smaku
  • ½ pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?