Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Przygotuj placki w taki sposób. Zaskoczysz domowników!

Propozycja podania
Propozycja podania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Utrzyj ziemniaki. Sparz je na sicie wrzącym mlekiem, przełóż do miski. Dodaj rozpuszczone w mleku drożdże, żółtka i mąkę. Dodaj 2 łyżki masła i pianę z ubitych białek. Cebulę pokrój w drobną kostkę, usmaż. Mięso dopraw do smaku, dodaj połowę cebuli, usmaż.

2. Drugą cebulę pokrój i dodaj do podduszonego na patelni szpinaku. Placki smaż na maśle.Gorące przekładaj mięsem i szpinakiem. Posyp utartym serem. Piecz chwilę w piekarniku.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas