Placuszki drobiowe

Sprawdzą się jako zamiennik tradycyjnych kotletów - są równie pożywne i sycące, a zarazem dużo bardziej oryginalne.

Doskonale prezentują się na stole
Doskonale prezentują się na stole123RF/PICSEL

1. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na małe kawałeczki. Podobnie postępujemy z pieczarkami, cebulą i papryką. Czosnek przeciskamy przez praskę lub rozdrabniamy. Przekładamy wszystko do miski. Wbijamy jajka, dodajemy ser starty na dużych oczkach tarki, posiekaną natkę, skrobię i dwie łyżki oleju. Doprawiamy. Mieszamy dokładnie.

2. Wstawiamy całość do lodówki, chłodzimy ok. 30-40 minut.

3. Z masy formujemy kotleciki-placuszki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas