Placuszki jabłkowo-bananowe

Dzieci je uwielbiają! Zrób na obiad słodkie placuszki.

Góra pysznych placuszków!
Góra pysznych placuszków!123RF/PICSEL

1. Mleko miksuję z jajkiem, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i olejem.

2. 2 jabłka obieram, kroję w plastry, 1 i 1/2 banana – w krążki (skrapiam go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). Owoce dodaję do ciasta, mieszam. Smażę na tłuszczu placuszki, osączam je na papierowym ręczniku.

3. Placuszki układam na talerzu, na nich pokrojone owoce i dżem, tak by powstała śmieszna buzia.

  • Przygotowanie 40 min
  • Porcja 160 kcal
  • Koszt porcji ok. 0,80 zł

Przepis na ok. 30 placuszków.

Dziecinnie proste ciasto bez pieczenia - bananowiec z galaretkamiInteria Kulinaria
Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas