Placuszki z płatków żytnich

Produkty powstałe ze zbóż, w tym pełnoziarniste płatki, to ważny element prawidłowego sposobu odżywiania. O

Placuszki żytnie
Placuszki żytniemateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Serek wiejski przełóż do miseczki, dodaj jajko oraz płatki żytnie, całość dokładnie wymieszaj i chwilę odczekaj.

2. Słonecznik podpraż na suchej patelni i dodaj do miseczki z płatkami oraz serkiem.

3. Pomidory suszone drobno pokrój, dodaj wraz z papryką do miseczki.

4. Dopraw całość curry, solą (wystarczy szczypta) oraz pieprzem, dokładnie wymieszaj.

5. Na patelni rozgrzej 1,5 łyżki tłuszczu. Nakładaj łyżką ciasto, formując placuszki. Zmniejsz ogień. Smaż placuszki z obu stron do ładnego zarumienienia.

6. Usmażone placki przełóż na papier kuchenny i osącz nadmiar tłuszczu.

7. Jogurt grecki połącz z koperkiem.

8. Smaruj placuszki jogurtem, układaj rybę oraz świeże warzywa, kiełki oraz czarnuszkę.

Podawać na ciepło. Smacznego!

Zmysłowe smaki: Owsianka z jabłkamiInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas