Podroby z kurczaka i indyka

Nadziewane jabłka
Nadziewane jabłka123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag wątróbek drobiowych
  • 3 duże winne jabłka
  • sól, pieprz, majeranek
3 porcji

Sposób przygotowania

Panierowane kęski z kurczaka z piekarnika - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Podroby z ryżem
Podroby z ryżem123RF/PICSEL

Serduszka drobiowe w sosie pomidorowym

Składniki

  • 3/4 kg serduszek drobiowych ● 3 marchewki
  • pietruszka
  • 1 puszka
  • pomidorów bez skórki
  • 2-3 łyżki śmietany
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
4 porcji

Sposób przygotowania

Pieczone ćwiartki z kurczaka - pyszny sposób na obiadInteria KulinariaInteria Kulinaria
Podroby z kaszą
Podroby z kaszą123RF/PICSEL

Gulasz z żołądków z kaszą

Składniki

  • 1/2 kg żołądków z indyka
  • duża cebula
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • olej do smażenia
  • 10 dag kaszy gryczanej
  • liść laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz, mielony imbir

Sposób przygotowania

Przepis na quesadillas z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Flaczki
Flaczki123RF/PICSEL

Flaczki z kurczaka

Składniki

  • 1/2 kg żołądków z kurczaka lub indyka
  • 6 skrzydełek kurczaka
  • cebula
  • sól, pieprz
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • czosnek, majeranek
Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na