Reklama

Polędwica w cieście

Propozycja na smaczny obiad.

Składniki

  • polędwica wieprzowa
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • 2 łyżki musztardy
  • olej
  • cebula
  • 20 dag pieczarek i grzybów
  • główka kapusty włoskiej
  • 30 dag ciasta francuskiego
  • 10 dag szynki
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki maku

Sposób przygotowania

1. Polędwicę umyj, oczyść. Posmaruj oliwą, przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na godzinę. Zrumień mięso z każdej strony. Zdejmij z ognia i posmaruj musztardą. Na tej samej patelni zrumień posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone grzyby. Przypraw, duś. 

2.  Kapustę umyj, zanurz we wrzątku i zalej zimną wodą. Ciasto francuskie rozwałkuj. Ułóż liście kapusty, szynkę, wyłóż grzyby i połóż mięso. Zawiń i odetnij pozostałe ciasto. Wytnij z niego gwiazdki, ułóż je na wierzchu, posyp sezamem i makiem. Piecz 30 minut w temp. 180°C. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy