Reklama

Reklama

Polędwica z krążkami

Smaczna i soczysta!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 pora
  • 70 dag polędwicy wołowej
  • pieprz
  • 1,5 szklanki czerwonego wina
  • 3 łyżki sosu Worcester
  • łyżeczka musztardy
  • 1,5 łyżki sosu sojowego
  • 10 dag boczku wędzonego
  • olej
  • sól
  • 1 kg ziemniaków

Sposób przygotowania

1. Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek i por posiekaj drobno. Mięso umyj, osusz i natrzyj pieprzem. Obłóż warzywami. Zalej czerwonym winem, wymieszanym z sosem Worcester, musztardą i sosem sojowym. Odstaw na 12 godzin do lodówki. Owiń plastrami wędzonego boczku. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. 

2. Przełóż do brytfanny, podlej marynatą i piecz godzinę pod przykryciem w temp. 160°C. Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w talarki, smaż na głębokim tłuszczu. Mięso podawaj z ziemniakami i sosem.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy