Polędwica z krążkami
Smaczna i soczysta!

Składniki
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 pora
- 70 dag polędwicy wołowej
- pieprz
- 1,5 szklanki czerwonego wina
- 3 łyżki sosu Worcester
- łyżeczka musztardy
- 1,5 łyżki sosu sojowego
- 10 dag boczku wędzonego
- olej
- sól
- 1 kg ziemniaków
4 osób
Sposób przygotowania
1. Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek i por posiekaj drobno. Mięso umyj, osusz i natrzyj pieprzem. Obłóż warzywami. Zalej czerwonym winem, wymieszanym z sosem Worcester, musztardą i sosem sojowym. Odstaw na 12 godzin do lodówki. Owiń plastrami wędzonego boczku. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. 2. Przełóż do brytfanny, podlej marynatą i piecz godzinę pod przykryciem w temp. 160°C. Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w talarki, smaż na głębokim tłuszczu. Mięso podawaj z ziemniakami i sosem.