Polędwiczka z ziołami
Dzięki marynacie mięso jest soczyste

Składniki
- 800 g polędwicy wieprzowej (lub wołowej)
- 2 łyżki musztardy
- 1/2 łyżki suszonego tymianku
- łyżka suszonego estragonu
- 50 ml oliwy
- łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki czerwonego pieprzu w ziarnach
- łyżka mielonego czarnego pieprzu
6-8 porcji
Sposób przygotowania
Mięso umyj, oczyść z błon. Wymieszaj musztardę, tymianek, estragon, oliwę, paprykę, czerwony i czarny pieprz. Na stole ułóż folię aluminiową, połóż na niej mięso, obłóż marynatą. Szczelnie zawiń, tworząc rulon. Odłóż na 12 godz. do lodówki. Piecz w 170 st. C ok. 35 min. Wyjmij, odłóż na 3 min, pokrój