Reklama

Reklama

Polędwiczka z ziołami

Dzięki marynacie mięso jest soczyste

Składniki dla: 6-8 porcji

Składniki

  • 800 g polędwicy wieprzowej (lub wołowej)
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/2 łyżki suszonego tymianku
  • łyżka suszonego estragonu
  • 50 ml oliwy
  • łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżki czerwonego pieprzu w ziarnach
  • łyżka mielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania

Mięso umyj, oczyść z błon. Wymieszaj musztardę, tymianek, estragon, oliwę, paprykę, czerwony i czarny pieprz. Na stole ułóż folię aluminiową, połóż na niej mięso, obłóż marynatą. Szczelnie zawiń, tworząc rulon. Odłóż na 12 godz. do lodówki. Piecz w 170 st. C ok. 35 min. Wyjmij, odłóż na 3 min, pokrój

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje