Półmisek meksykański
Na obiad dla całej rodziny
Sposób przygotowania
1. Papryczkę umyj, przetnij wzdłuż, usuń pestki. Zmiksuj lub bardzo drobno posiekaj, utrzyj z wędzoną papryką, kminkiem, cukrem i 3-4 łyżkami oleju. Wymieszaj z bułką. Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Posmaruj marynatą, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny.
2. Mięso smaż pod przykryciem 20-25 minut. Gdy ostygnie, pokrój w plastry. Sok z cytryny, musztardę i brązowy cukier wymieszaj z 4-5 łyż- kami oleju. Pomidor i paprykę umyj, pokrój. Sałatę umyj, porwij na kawałki. Delikatnie wymieszaj z ryżem, fasolką, kukurydzą, pomidorem i papryką.
3. Warzywa z ryżem skrop sosem, przełóż na głębszy półmisek. Na wierzchu rozłóż mięso. Ew. udekoruj natką.