Półmisek meksykański

Na obiad dla całej rodziny

Mięso z warzywami
Mięso z warzywamiNaj

Sposób przygotowania

1. Papryczkę umyj, przetnij wzdłuż, usuń pestki. Zmiksuj lub bardzo drobno posiekaj, utrzyj z wędzoną papryką, kminkiem, cukrem i 3-4 łyżkami oleju. Wymieszaj z bułką. Mięso oczyść z błonek, umyj i osusz. Posmaruj marynatą, wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. 

2. Mięso smaż pod przykryciem 20-25 minut. Gdy ostygnie, pokrój w plastry. Sok z cytryny, musztardę i brązowy cukier wymieszaj z 4-5 łyż- kami oleju. Pomidor i paprykę umyj, pokrój. Sałatę umyj, porwij na kawałki. Delikatnie wymieszaj z ryżem, fasolką, kukurydzą, pomidorem i papryką. 

3. Warzywa z ryżem skrop sosem, przełóż na głębszy półmisek. Na wierzchu rozłóż mięso. Ew. udekoruj natką.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas