Pomagają w walce z anemią i nadciśnieniem. Przygotujesz je w kilka minut

Domowe lody bananowe są cennym źródłem potasu i witaminy C
Domowe lody bananowe są cennym źródłem potasu i witaminy C123RF/PICSEL

Co zawierają lody bananowe?

Kto powinien jeść lody bananowe?

Jak zrobić domowe lody bananowe?

Zrobienie domowych lodów bananowych jest proste, a do ich wykonania potrzebujesz tylko kilku składników
Zrobienie domowych lodów bananowych jest proste, a do ich wykonania potrzebujesz tylko kilku składników123RF/PICSEL
  • 3 banany,
  • 50 mililitrów mleka,
  • do posypania lodów: kakao, wiórki kokosowe lub czekoladowe.
  1. Obierz banany ze skórki i pokrój na plasterki. Włóż je do pojemnika na minimum trzy godziny i zamróź.
  2. Zamrożone banany przełóż do głębokiej miski i dodaj mleko i dokładnie zmiksuj.
  3. Lody przełóż do specjalnych pucharków i posyp kakao lub wiórkami koksa. Możesz również użyć do tego roztopionej czekolady. Smacznego!
„Zdrowie na widelcu”: Jak przygotować budyń i kisiel, aby były zdrowsze?Polsat CafePolsat Cafe

Jak podawać deser?

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?