Pomarańcze w cieście

Na gorąco.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 6 pomarańczy,
- 4 jajka,
- 3 łyżki cukru,
- łyżka mąki,
- masło lub olej do smażenia.

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry. Żółtka oddzielić, białka ubić na sztywną pianę. Dodać roztrzepane żółtka i mąkę. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę. W cieście maczać krążki pomarańczy i kłaść je na patelnię, na dobrze rozgrzany tłuszcz. Podawać gorące, posypane cukrem. Pomarańcze można zastąpić ananasami, gruszkami lub jabłkami.

Czas przygotowania 25 minut

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas