Pomidorowa sałatka chipotle
Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Składniki
- 0,5 kg pomidorów w różnych kolorach
- szczypta soli
- szczypta czarnego pieprzu
Składniki
na dressing
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka czosnku
- 3 łyżki soku pomarańczowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soli
- 3-3,5 sosu tabasco chipotle
- sok z jednej limonki
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1/4 łyżeczki oleju
- 1/2 papryki chili jalapeno
- 2 łyżki kolendry
Przygotowanie:
Przeciśnij czosnek przez praskę. Posiekaj paprykę jalapeno. Zmiel kolendrę.
Zmieszaj wszystkie składniki na sos.
Pomidory pokrój w plasterki, ułóż je na półmisku, dopraw solą i pieprzem. Skrop dressingiem.
Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.