Reklama

Reklama

Pomidorowa z fasolą

Smaczna i sycąca zupa.

Składniki

  • 1 i 1/2 litra bulionu
  • 2 ćwiartki kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka krojonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 1/2 litra przecieru pomidorowego
  • zioła prowansalskie
  • 2 placki tortilli
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • chilli
  • olej

Sposób przygotowania

1. Mięso ugotować w bulionie. Pokroić. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pomidory, przyprawy, smażyć. Wlać do bulionu, dodać resztę składników (z wyjątkiem tortilli). Gotować 10 minut. 

2. Usmażyć paski tortilli. Zupę rozlać do talerzy, udekorować paskami. Posypać natką. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje