Pomidorowa z fasolą
Smaczna i sycąca zupa.

Składniki
- 1 i 1/2 litra bulionu
- 2 ćwiartki kurczaka
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- puszka krojonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- cebula
- 1/2 litra przecieru pomidorowego
- zioła prowansalskie
- 2 placki tortilli
- 2 łyżki natki pietruszki
- sól, pieprz
- słodka papryka
- chilli
- olej
Sposób przygotowania
1. Mięso ugotować w bulionie. Pokroić. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać pomidory, przyprawy, smażyć. Wlać do bulionu, dodać resztę składników (z wyjątkiem tortilli). Gotować 10 minut. 2. Usmażyć paski tortilli. Zupę rozlać do talerzy, udekorować paskami. Posypać natką.