Reklama

Reklama

Pomidorowa z grzankami

Wystarczy dodać chrupiące grzanki z serem, by zwykła pomidorowa zyskała zupełnie nowy smak. Jest tak sycąca, że śmiało może zastąpić drugie danie.

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1 marchewka
  • kawałek pora
  • 2 łodygi selera naciowego
  • oliwa
  • 1 puszka pomidorów pelati
  • 8 kromek pszennego pieczywa
  • 10 dag mozzarelli
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę, pora (biała część) i łodygi selera oczyść, drobno pokrój i zeszklij na oliwie. Wlej 3 szklanki wody, gotuj z solą 20 min.

2. Wrzuć pomidory z zalewą. Gotuj kilka minut, zmiksuj na krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

3. Kromki pieczywa zrumień na patelni bez tłuszczu. Zdejmij, połowę posyp startą mozzarellą, przykryj resztą chleba, jeszcze chwilę smaż.

4. Podaj do zupy. Udekoruj oregano.

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: pomidorowa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy