Pomidorowa z pulpecikami

Nowa wersja pomidorowej. Bardzo sycąca!

Pomidorowa z pulpetami
Pomidorowa z pulpetami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej 2 litry wody. Zagotuj. Wrzuć do niej pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, jedną cebulę i seler. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na rumiano drobno posiekaną drugą cebulę. 

2. W misce wymieszaj mięso mielone z żółtkiem, ubitym białkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką oraz usmażoną cebulą. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Wrzuć do zupy. Dodaj lekko rozgniecione pomidory. Gotuj pół godziny, pod koniec dodaj ciecierzycę. 

3. Dodaj przecier pomidorowy, sól, pieprz oraz pokrojonego w plasterki pora.

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas