Pomidory faszerowane z serem
Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Te faszerowane pieczone pomidory zachwycą podniebienia każdego smakosza!

Składniki
- pomidory – 5 szt.
- kuskus – ok. 100 g
- bulion warzywny – 500 ml
- papryka czerwona i żółta – 1 szt.
- świeży ogórek – 1 szt.
- ser Gouda Serenada – ok. 100 g
- cebula – 1 szt.
- świeża natka pietruszki
- orzeszki pini – 1 garstka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy. Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia. Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini - mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C. Podajemy z odrobiną świeżej natki!
Smacznego!