Reklama

Reklama

Pomidory faszerowane z serem

Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Te faszerowane pieczone pomidory zachwycą podniebienia każdego smakosza!

Składniki

  • pomidory – 5 szt.
  • kuskus – ok. 100 g
  • bulion warzywny – 500 ml
  • papryka czerwona i żółta – 1 szt.
  • świeży ogórek – 1 szt.
  • ser Gouda Serenada – ok. 100 g
  • cebula – 1 szt.
  • świeża natka pietruszki
  • orzeszki pini – 1 garstka
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy. Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia. Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini - mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C. Podajemy z odrobiną świeżej natki!

Reklama

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje