Pomidory faszerowane z serem

Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef. Te faszerowane pieczone pomidory zachwycą podniebienia każdego smakosza!

Pomidory nadziewane
Pomidory nadziewanemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy. Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia. Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini - mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C. Podajemy z odrobiną świeżej natki!

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas