Pomysł na pyszne śniadanie
Tradycyjne kanapki już zdążyły ci się znudzić? Spróbuj tostów z twarożkiem i łososiem!
Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego (lub 8 kromek, wg uznania), oliwa z oliwek, plaster łososia wędzonego, 1/2 cytryny, twarożek kanapkowy, koperek (do serka), cienki szczypiorek (do dekoracji), sól, pieprz do doprawienia serka
Przygotowanie: Tosty (pieczywo białe lub pełnoziarniste) opiecz na rumiano w tosterze lub na patelni, skrop oliwą z oliwek.
Koperek i szczypiorek opłucz, posiekaj. Koperek dodaj do serka, dopraw do smaku solą, pieprzem, wymieszaj. Opieczone tosty posmaruj serkiem.
Na każdej kromce połóż po kawałku wędzonego łososia. Rybę skrop sokiem z cytryny, posyp posiekanym szczypiorkiem i od razu podawaj.