Reklama

Reklama

Pomysł na smaczny obiad

Pyszne, sycące dania dla całej rodziny.

Cannelloni

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego z karkówki
  • olej
  • cebula
  • marchewka
  • ząbek czosnku
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • zioła prowansalskie
  • gałka muszkatołowa
  • szklanka wina
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 30 dag przecieru pomidorowego
  • 25 dag makaronu cannelloni
  • 2 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżka masła
  • 10 dag sera żółtego
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

1. Zrumień posiekaną cebulę i startą marchewkę. Dodaj mięso mielone, przeciśnięty czosnek, smaż. Przypraw, dodaj wino, koncentrat i przecier pomidorowy. Duś pod przykryciem. 

2. Oddziel mięso od sosu, napełnij nim rurki. Resztę sosu wymieszaj ze śmietaną. Ułóż cannelloni w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Całość posyp startym żółtym serem i zalej sosem. Piecz pod przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje