Reklama

Reklama

Pomysł na smaczny obiad

Te potrawy zaskoczą cię smakiem!

Bakłażany z pomidorami

Składniki

  • 2 bakłażany
  • sól
  • 4 pomidory
  • łyżka masła
  • 20 dag twardej mozzarelli
  • 10 dag sera pleśniowego typu Lazur
  • pieprz
  • tymianek
  • oliwa
  • bazylia

Sposób przygotowania

1. Bakłażany pokrój w plastry. Posyp solą i odstaw. Pomidory pokrój. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, kładź bakłażany na przemian z pomidorami i pokrojoną mozzarellą. Dodaj pokruszony ser pleśniowy. 

2. Całość posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz 30 minut pod przykryciem w temp. 180 st. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze 10 minut, tak by warzywa odparowały. Posyp świeżą bazylią. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje