Reklama

Reklama

Pomysł na tartę

Tarta to doskonały pomysł na obiad lub kolację, gdy w lodówce zostało trochę niewykorzystanych składników. Smakuje wspaniale!

Tarta z pieczarkami

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 150 g masła
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól

Składniki - farsz

  • 400 g pieczarek
  • 2 małe cebule lub 1 duża
  • pomidorki koktajlowe
  • sól pieprz
  • ser żółty

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto, włożyć na godzinę do lodówki, a w międzyczasie poddusić pieczarki z cebulką. Schłodzone ciasto rozwałkować, ułożyć w foremce do tarty, piec 10 minut w 190 st. C. Następnie przełożyć na ciasto farsz, posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze przez około 30 minut w 150 stopniach.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje