Porzeczkowy keks

Smaczny i aromatyczny!

Ciasto z porzeczkami
Ciasto z porzeczkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do miseczki przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj sodę oczyszczoną i skórkę z pomarańczy. Wszystkie składniki wymieszaj. W drugiej miseczce połącz mus jabłkowy z mlekiem i miodem. Sypkie składniki porcjami dodaj do płynnych. Całość szybko wymieszaj mikserem. Dodaj porzeczki, przemieszaj ciasto łyżką. 

2. Foremkę (25 x 12 cm) wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wierzch wygładź i posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wyjmij z foremki. Wystudź na kratce kuchennej. Udekoruj, np. gałązkami porzeczek.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas