Potrawka z jarzynami i filetami rybnymi
Możesz ugotować jej więcej, wtedy wystarczy na dwa dni.
Składniki:
- 30 dag dowolnych filetów rybnych, np. z dorsza, miruny
- 50 dag mieszanki warzyw wiosennych
- 20 dag makaronu (kolanka, świderki)
- 20 dag surowego wędzonego boczku
- 2 średnie czerwone cebule
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- oregano
- słodka mielona papryka
- szczypta chili
- pół łyżeczki curry
- szczypta bazylii
- trochę świeżego koperku lub natki do dekoracji
Przygotowanie:
1 Rozgrzej olej i zrumień pokrojony boczek i cebulę. Wsyp warzywa i smaż 5 minut.
2 Wlej 1,5 l wody, dodaj makaron, gotuj aż będzie prawie miękki. Rybę pokrój w paski, dodaj 10 min przed końcem gotowania. Przypraw, a przed podaniem udekoruj koperkiem.