Potrawka z jarzynami i filetami rybnymi

Możesz ugotować jej więcej, wtedy wystarczy na dwa dni.

Danie możesz podać z chlebem.
Danie możesz podać z chlebem. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 30 dag dowolnych filetów rybnych, np. z dorsza, miruny
  • 50 dag mieszanki warzyw wiosennych
  • 20 dag makaronu (kolanka, świderki)
  • 20 dag surowego wędzonego boczku
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • słodka mielona papryka
  • szczypta chili
  • pół łyżeczki curry
  • szczypta bazylii
  • trochę świeżego koperku lub natki do dekoracji

Przygotowanie:

1 Rozgrzej olej i zrumień pokrojony boczek i cebulę. Wsyp warzywa i smaż 5 minut.

2 Wlej 1,5 l wody, dodaj makaron, gotuj aż będzie prawie miękki. Rybę pokrój w paski, dodaj 10 min przed końcem gotowania. Przypraw, a przed podaniem udekoruj koperkiem.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas