Potrawka z ziemniakami i koperkiem
Pyszny obiad dla całej rodziny.
Sposób przygotowania
1. Główkę kapusty oczyść, usuń uszkodzone liście. Potem kapustę opłucz, rozetnij wzdłuż, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę.
2. Marchewki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o dużych otworach albo pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Zdejmij osłonki z parówek. Kiełbaski pokrój w grubsze plasterki.
3. Olej mocno rozgrzej. Zrumień na nim plasterki parówek z obu stron. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj ziemniaki, marchewki i kapustę. Chwilę razem smaż.
4. Koperek opłucz, posiekaj. Do warzyw wlej bulion. Duś 15 min. Włóż parówki. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Przed podaniem posyp potrawkę koperkiem i polej jogurtem.