Reklama

Reklama

Powidła śliwkowe

Świetny dodatek do tostów, kanapek, naleśników

Składniki:

  • 2-3 kg śliwek
  • szklanka cukru
  • skórka z połowy cytryny
  • kilka goździków
  • łyżeczka cynamonu
  • olejek waniliowy
  • pięć suszonych wędzonych śliwek
  • sól
  • gałka muszkatołowa

Reklama

Przygotowanie:

Śliwki wypestkuj, podsmaż, mieszając. Dodaj startą skórkę z cytryny, przyprawy, olejek i pokrojone wędzone śliwki, oprósz solą i gałką.

Smaż kilka godzin. Odstaw. Następnego dnia smaż 2-3 godziny, a na trzeci dzień godzinę. Gorącymi napełnij słoiki.


Dowiedz się więcej na temat: Agnieszka | przepis | wroc

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje