Reklama

Reklama

Pożywna sałatka z cieciorką

Grejpfruta umyj, obierz, wyfiletuj (pozbaw białych błon), pokrój na duże kawałki.

Składniki dla 4 osób:

  • 1 grejpfrut
  • 1 awokado
  • 1/2 cebuli
  • 100 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 żółta papryka
  • kilka listków szpinaku baby
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sok z 1/2 cytryny

Reklama

Sposób przygotowania:


Grejpfruta umyj, obierz, wyfiletuj (pozbaw białych błon), pokrój na duże kawałki. Awokado i cebulę obierz, paprykę pozbaw gniazda nasiennego. Awokado pokrój w kostkę, cebulę w krążki, paprykę w paski. Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do słoiczków (możesz je też układać warstwami). Skrop oliwą, octem balsamicznym i sokiem z cytryny.

Czas przygotowania: ok. 10 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje