Pożywna sałatka z cieciorką
Grejpfruta umyj, obierz, wyfiletuj (pozbaw białych błon), pokrój na duże kawałki.
Składniki dla 4 osób:
- 1 grejpfrut
- 1 awokado
- 1/2 cebuli
- 100 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 żółta papryka
- kilka listków szpinaku baby
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
Grejpfruta umyj, obierz, wyfiletuj (pozbaw białych błon), pokrój na duże kawałki. Awokado i cebulę obierz, paprykę pozbaw gniazda nasiennego. Awokado pokrój w kostkę, cebulę w krążki, paprykę w paski. Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do słoiczków (możesz je też układać warstwami). Skrop oliwą, octem balsamicznym i sokiem z cytryny.
Czas przygotowania: ok. 10 minut