Reklama

Pożywne jajka w koszyczkach z boczku

Banalne jajka z bekonem podane w niebanalnej formie. Jeśli lubicie tradycyjne śniadania, to ta propozycja sprawdzi się idealnie. Sposób przygotowania sprawi, że to, wydawałoby się, zwyczajne danie nabierze odświętnego charakteru.

Czas przyrządzenia: 20 min

Składniki

  • 4 duże plasterki bekonu
  • 2 jajka
  • odrobina oleju
  • sól i pieprz
  • zielenina
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Zacznij od włączenia piekarnika na 200°C.

Wgłębienia formy na muffiny posmaruj olejem, każde wyłóż plasterkami bekonu i wybij do niego jajko. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.

Po wyjęciu obkrój nożem koszyczki i wyjmij na talerz. Podawaj z solą, pieprzem, pieczywem i zieleniną.

Danie możesz urozmaicić, wkładając na dno każdego koszyczka plaster pomidora świeżego lub suszonego z oleju.

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia afrodyzjaków":

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy