Pożywne jajka w koszyczkach z boczku

Banalne jajka z bekonem podane w niebanalnej formie. Jeśli lubicie tradycyjne śniadania, to ta propozycja sprawdzi się idealnie. Sposób przygotowania sprawi, że to, wydawałoby się, zwyczajne danie nabierze odświętnego charakteru.

Jajka w koszyczkach z boczku
Jajka w koszyczkach z boczku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Zacznij od włączenia piekarnika na 200°C.

Wgłębienia formy na muffiny posmaruj olejem, każde wyłóż plasterkami bekonu i wybij do niego jajko. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.

Po wyjęciu obkrój nożem koszyczki i wyjmij na talerz. Podawaj z solą, pieprzem, pieczywem i zieleniną.

Danie możesz urozmaicić, wkładając na dno każdego koszyczka plaster pomidora świeżego lub suszonego z oleju.

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia afrodyzjaków":

Okładka książki "Kuchnia afrodyzjaków"
Okładka książki "Kuchnia afrodyzjaków"materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas