Reklama

Reklama

Prosty przepis na botwinkę

Przepisy na tę zupę są różne, ale ważnych zasad jest kilka – oto one:

Składniki:

  • 1 pęczek botwinki
  • 1 duży burak
  • pół pęczka koperku
  • kostka rosołowa
  • szklanka soku z buraków
  • sok z cytryny

Reklama

Przygotowanie:

Pokrojoną botwinkę z buraczkami i pół pęczka koperku podduś krótko na maśle, zakwaszając sokiem z cytryny.

Osobno ugotuj bulion, dodaj botwinę, 2-3 łyżeczki cukru, szklankę soku (koncentratu) buraczanego (ew. z dodatkiem soku wiśniowego) i duży burak, wcześniej ugotowany i starty.

Po dodaniu buraka lub/i soku, zupy już nie gotuj. Podaj ją z resztą koperku, możesz też zabielić śmietaną.

Dowiedz się więcej na temat: przepisy | przepis | proste przepisy | prosta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje