Prosty przepis na szarlotkę

Tak smaczna, że rozpływa się w ustach. Przygotujesz ją bez trudu!

Ciasto z jabłkami
Ciasto z jabłkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i masłem. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier wanilinowy, śmietanę i wyrobić ciasto, następnie wstawić do lodówki.

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie wymieszać z bułką tartą i cukrem wanilinowym.

Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę (25x36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. W następnej kolejności wyłożyć starte jabłka.

Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, zrobić dziurki widelcem. Można też na wierzch zrobić z ciasta kratkę.

Piec ok. 45 minut w 200 stopniach C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. 
 
Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas