Prowansalska szynka

Pieczona szynka
Pieczona szynka123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 kg szynki na pieczeń ( ew. chudej karkówki albo schabu)
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 i 1/2 łyżeczki suszonej natki
  • 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 kg ziemniaków l 4–5 marchewek
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 szkl. bulionu
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji
8 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?