Przekąska leśniczego

Grzyby zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Odcedź, wodę zostaw.

Przekąska leśniczego
Przekąska leśniczego123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 25 dag mięsa mielonego
  • 5 dag suszonych grzybów
  • po 2 łyżki kukurydzy i pokrojonej czerwonej papryki
  • 10 dag startego żółtego sera
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • koperek

Sposób przygotowania:
1. Grzyby zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Odcedź, wodę zostaw. Grzyby posiekaj. Mięso podsmaż na oleju, dopraw i podlej wodą z grzybów. Wrzuć kukurydzę, paprykę i duś 20 minut. Zmieszaj z grzybami.2. Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż środki i napełnij gotowym farszem. Zapiecz na blaszce w 170ºC przez 20 minut. Podawaj z serem i koperkiem.

Kurczak tikka masalaInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas