Przekąska leśniczego
Grzyby zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Odcedź, wodę zostaw.
Składniki na 4 porcje:
- 4 ugotowane ziemniaki
- 25 dag mięsa mielonego
- 5 dag suszonych grzybów
- po 2 łyżki kukurydzy i pokrojonej czerwonej papryki
- 10 dag startego żółtego sera
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- olej
- koperek
Sposób przygotowania:
1. Grzyby zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Odcedź, wodę zostaw. Grzyby posiekaj. Mięso podsmaż na oleju, dopraw i podlej wodą z grzybów. Wrzuć kukurydzę, paprykę i duś 20 minut. Zmieszaj z grzybami.2. Ziemniaki przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż środki i napełnij gotowym farszem. Zapiecz na blaszce w 170ºC przez 20 minut. Podawaj z serem i koperkiem.