Przekładaniec brzoskwiniowy

Przekładaniec brzoskwiniowy
Przekładaniec brzoskwiniowy123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 6 jajek
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • masło i bułka tarta do formy

- dodatki:

  • 5 brzoskwiń
  • po 1 łyżce miodu i masła
  • 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 op. zagęstnika do śmietany
8 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?