Przekładaniec pomarańczowo-śmietanowy

Delikatne ciasto owocowe

Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomarańcze sparz i zetrzyj skórkę. Z połówki wyciśnij sok. Resztę podziel na cząstki. Białka ubij, dodając cukier. Dodaj mąki, żółtka, 3 łyżki soku i 1/4 skórki. Wlej masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w temp. 180 st. C. 

2. Żelatynę namocz. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem, śmietaną i żelatyną. Biszkopt przekrój, nasącz sokiem. Ułóż cząstki pomarańczy i połowę kremu. Przykryj blatem, a wierzch udekoruj kremem, biszkoptami, pomarańczą.

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas