Przepis na aromatyczne risotto

Risotto króluje w kuchni włoskiej, jednak coraz częściej gości w naszych domach - zwłaszcza w tych zimnych miesiącach. Jesień to odpowiednia pora na przyrządzenie tego rozgrzewającego i pożywnego dania, które w rzeczywistości nie jest trudne w przygotowaniu!

Risotto z grzybami
Risotto z grzybamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Szalotki drobno posiekać, grzyby pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać ryż i ponownie podsmażyć. Następnie zalać chochelką bulionu, gotować na małym ogniu, aż odparuje i dodać kolejną. Czynność powtarzać, aż ryż zmięknie, a przy ostatniej porcji bulionu dodać ser kremowy np. Grzybobranie Hochland i roztopić, aby powstał kremowy sos. Doprawić solą i pieprzem. Risotto podawać z posiekaną natką.

Smacznego!

Jak dobrze zrobić risotto?Interia Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas