Przepis na mięso z zupy
Kiedy gotujemy zupę, zostaje nam mięso. To danie jest idealnym sposobem, by nie wyrzucać takiego mięsa, a podać go w ciekawy sposób. Doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja!

Składniki
- Pół kilo mięsa wieprzowego lub wołowego ugotowanego w bulionie warzywnym
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 duża cebula
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Ugotowane w wywarze mięso pokroić w kostkę ok. 1 cm. W rondelku rozgrzać oliwę i włożyć mięso. Pokroić cebulę w piórka, wrzucić do mięsa i dusić pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dusić ok. 10 minut, do momentu aż cebula zmięknie. Pod koniec duszenia wbić 2 całe jajka, posolić i popieprzyć. Dokładnie mieszać do momentu, aż jajka zetną się i połączą z mięsem i cebulą. Danie podawać z pieczywem.