Przepis na mięso z zupy

Kiedy gotujemy zupę, zostaje nam mięso. To danie jest idealnym sposobem, by nie wyrzucać takiego mięsa, a podać go w ciekawy sposób. Doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja!

Zostało ci mięso z zupy? Nie wyrzucaj go!
Zostało ci mięso z zupy? Nie wyrzucaj go! 123RF/PICSEL

Ugotowane w wywarze mięso pokroić w kostkę ok. 1 cm. W rondelku rozgrzać oliwę i włożyć mięso.                               

Pokroić cebulę w piórka, wrzucić do mięsa i dusić pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dusić ok. 10 minut, do momentu aż cebula zmięknie. 

Pod koniec duszenia wbić 2 całe jajka, posolić i popieprzyć. 

Dokładnie mieszać do momentu, aż jajka zetną się i połączą z mięsem i cebulą. Danie podawać z pieczywem.

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas