Reklama

Reklama

Przepis na mięso z zupy

Kiedy gotujemy zupę, zostaje nam mięso. To danie jest idealnym sposobem, by nie wyrzucać takiego mięsa, a podać go w ciekawy sposób. Doskonale sprawdzi się jako śniadanie lub kolacja!

Składniki

  • Pół kilo mięsa wieprzowego lub wołowego ugotowanego w bulionie warzywnym
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Ugotowane w wywarze mięso pokroić w kostkę ok. 1 cm. W rondelku rozgrzać oliwę i włożyć mięso.                               

Pokroić cebulę w piórka, wrzucić do mięsa i dusić pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dusić ok. 10 minut, do momentu aż cebula zmięknie. 

Pod koniec duszenia wbić 2 całe jajka, posolić i popieprzyć. 

Dokładnie mieszać do momentu, aż jajka zetną się i połączą z mięsem i cebulą. Danie podawać z pieczywem.

Reklama


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Mięso | jaja | potrawka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje